A Zero Turn fűnyírók előnyei

A Zero Turn fűnyírók előnyeiA tavaszi, nyári idő egyik sláger tevékenysége a ház körül a fűnyírás. Legtöbben a hagyományos, tologatós fűnyírókat használják a feladatok elvégzésére, azonban a tehetősebbek ennél sokkal jobb megoldásokat is megengedhetnek maguknak. Egy ilyen (jóval drágább) megoldás a Zero Turn fűnyíró. Lássuk, mit is kapunk ezért a jóval magasabb árért.

A Zero Turn magyarra fordítva azt jelenti, hogy Nulla Fordulás. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy egy Zero Turn fűnyíró traktorral egy helyben is meg lehet fordulni, aminek köszönhetően sokkal gazdaságosabban, precízebben lehet füvet nyírni. Amikor egy általános fűnyíró traktorral nyírjuk a füvet, akkor forduláskor rá kell, hogy menjünk olyan területekre is, melyekkel már végeztünk, így azok nem fognak olyan jól mutatni a fűnyírást követően. Ha meg tudunk fordulni egy helyben, akkor azzal biztosítani tudjuk, hogy minden területen pontosan egyszer kelljen csak átmenni.

A Zero Turn fűnyírók jelentősen csökkentik a fűnyírási időt is. Először is azzal, amit az előbb írtunk, hogy mindenhol csak egyszer kell átmenni. Azt is hozzájárul azonban a gyorsabb fűnyíráshoz, hogy a Zero Turn fűnyíróval minden akadályt ki lehet kerülni, pontosan körbe lehet nyírni, így nem lesz szükség arra, hogy utólag kézi fűnyíróval ki kelljen igazítani azokat a területeket, melyeket hagyományos fűnyíró traktorokkal nem lehet megközelíteni.