Mire figyeljünk raktár bérlése előtt?

Mire figyeljünk raktár bérlése előtt?A bérelhető raktárak megkönnyítik életünket, segítenek értékeink megőrzésében, megóvásában is. A széles választéknak köszönhetően azonban ma már rengeteg különböző lehetőségünk van raktárat bérelni, így érdemes bérlés előtt végiggondolni a következőket.

Milyen raktárra van szükségünk?

Több különböző raktár típust is választhatunk. Először is lehetőség van egy épületet, helyiséget, garázst bérelni raktárként. Vannak azonban külön raktárak, raktárparkok, amiket egy cég üzemeltet, és itt tudunk raktár helyiséget, konténert bérelni.

Mekkora raktárra van szükségünk?

Érdemes előre végiggondolni, hogy mennyi mindent akarunk a raktárban tárolni, ugyanis ha túl kicsi raktárat bérelünk, akkor nem lesz egyszerű minden cuccot egy nagyobba átpakolni. Ha pedig túl nagy raktárat választunk, akkor feleslegesen fogunk fizetni több bérleti díjat.

A raktár helyének megválasztása

A nagyobb településeken több raktár kiadással foglalkozó cég is működik, valószínűleg különböző árakkal. Sok esetben érdemes azonban megfizetni a drágább bérleti díjat, ha az a közelebbi raktárhoz tartozik. Ha csak havonta párszor akarod felkeresni a raktárad, akkor kisebb probléma a több utazás, de ha hetente többször is a raktáradhoz mész, akkor nem biztos, hogy szeretnél órákat utazni emiatt.

Extra szolgáltatások

A raktár, konténer parkok gyakran biztonsági zárat, kamerás megfigyelést, 24 órás biztonsági szolgáltatásokat is kínálnak az alap árakban. Érdemes tehát a raktár jellemzői mellett ezeket is figyelembe venni, mielőtt szerződést kötünk egy vállalkozással.