Mit lehet enni és mit nem a ketogén diéta során?

Mit lehet enni és mit nem a ketogén diéta során?Ha valaki oda szeretne figyelni a táplálkozására, akkor érdemes általában valamilyen diétában, étrendben gondolkodni. Rengeteg különböző diéta közül lehet választani, az egyik legfelkapottabbat, a ketogén diétát fogjuk közelebbről megnézni.

A ketogén diéta alapját az emberi szervezet szénhidrát felhasználása adja. Mivel a szervezet először a szénhidrátokat használja fel a működés során, a zsírokat csak ezután, így a ketogén diéta során az a feladat, hogy minél kevesebb szénhidrátot együnk, és inkább zsírokból vigyük be a szükséges energiát. Ez azt fogja eredményezni, hogy mivel szénhidrátot nem tud a szervezet elégetni, ezért el fogja kezdeni a lerakódott zsírt lebontani, így megindul a fogyás.

A ketogén étrend is ennek megfelelően alakul tehát, magas szénhidráttartalmú ételeket csak minimális mértékben szabad fogyasztani, helyette pedig sok zsírt kell bevinni, magas zsírtartalmú ételeket kell fogyasztani.

A húsokat tekintve ez a következőket jelenti. A felvágottakat, füstölt és panírozott húsokat el kell felejteni, ahogy mérsékelni kell a fehér húsok és a tojás fogyasztását is. Helyette inkább halakat, marhasút, sertéshúst, bárányhúst kell fogyasztani, ezeknek ugyanis magasabb a zsírtartalma.

Zöldségek esetén krumplit és a kukoricát is el kell felejteni, helyette a karfiolt, brokkolit, gombát és a zöld leveles zöldségeket kell fogyasztani.