Sokan választják ma is a PRK kezeléseket

Sokan választják ma is a PRK kezeléseketA PRK típusú lézeres látásjavító kezelések a régebbi technológiák közé tartoznak, de manapság is rengetegen választják őket, köszönhetően a kezelés rengeteg előnyének. Lássuk, mik ezek az előnyök.

A PRK lézeres szemműtétek az egylézeres kezelések közé tartoznak. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség 2 lézerre elvégzésükhöz, mint Femto és Visumax típusú kezelések esetén. Mivel egy lézerrel végezhetők, így az áruk is alacsonyabb. Ez a PRK kezelések egyik fő vonzereje is, hogy jelentősen olcsóbban végzik őket a klinikák, mint a modernebb kezeléseket.

A PRK kezelést a szem felszínén végzik, és a modernebb szemműtétekhez hasonlóan szintén teljesen fájdalommentes. A kezelés szemenként kb. 2-3 perc alatt készül el,

A kezelést követő 1-2 napban érezhető kellemetlenség, eddig tart ugyanis, amíg a szaruhártya újrahámosodik. A kellemetlenségek közé tartozik az idegentest érzés és a könnyezés. Nem kell azonban megijedni, a páciensek általában egy hét után újra végezhetik a korábban megszokott tevékenységeiket.

PRK kezelés után, ahogy minden szemműtétet követően is, kontrollokra kell visszajárni a kezelést végző klinikára. Ennek oka, hogy a klinika bizonyos rendszerességgel ellenőrizni tudja, hogy megfelelően halad-e a gyógyulás, hogy a látásjavulás eléri-e a várt szintet.

Annak ellenére, hogy a PRK szemműtétek nem a legmodernebb kezelések, ma is megállják a helyüket. Amire mindenképpen figyeljünk oda, hogy egyénre szabott PRK kezelést válasszunk, ugyanis a nem egyénre szabott minimálisan olcsóbb csak, és kevésbé jó eredmények várhatók vele.