Mivel foglalkozik egy hitelközvetítő?

Mivel foglalkozik egy hitelközvetítő?Aki hitelt próbált már valaha felvenni, biztosan hallott már a hitelközvetítő munkáról. De mit is csinál, miből is él egy hitelközvetítő?

A hitelközvetítői munka pontosan szabályozva van, ami azt jelenti, hogy hitelközvetítés összegének maximum 2-át kapja meg a hitelközvetítő a tevékenységért cserébe. Ez a tevékenység pedig a következőből áll.

A hitelközvetítő feladata, hogy az ügyfeleinek segítséget nyújtson a számukra legjobb hitel konstrukció megtalálásában, a hitel felvétel folyamatának lebonyolításában. A folyamat általában úgy kezdődik, hogy az ügyfél hitelt szeretne felvenni, de nem rendelkezik elég információval, tudással a folyamatról. Ilyenkor két lehetősége van, vagy bemegy az egyes bankokba, és a banki ügyintézőktől kér segítséget, válaszokat a kérdésekre, vagy felkeres egy hitelközvetítőt, aki segít neki a teljes folyamatban.

A banki ügyintézők előnye, hogy a válaszokért nem kell fizetni, őket ugyanis az adott bank fizeti, ahol dolgoznak. Hátrányuk, hogy csak az adott banknál igénybe vehető lehetőségeket fogják elmondani, a többi bankot egyesével fel kell keresnünk a lehetőségekért. A hitelközvetítő hátránya, hogy fizetni kell a szolgáltatásért, előnye viszont, hogy számos bank lehetőségeit ismeri, össze tudja hasonlítani őket, meg tudja találni az ügygél igényeinek legjobban megfelelő bankot, hitellehetőséget. A hitelközvetítő emellett a teljes folyamatot végigkíséri, minden lépésben, kérdés esetén segíteni tud.