A kéz méret meghatározása kesztyű vásárláshoz

A kéz méret meghatározása kesztyű vásárláshozManapság már egyre többen jönnek rá, hogy kesztyű vásárlás esetén nem elég nagyjából tudni a szükséges méretet, vagy hasra ütésre kesztyűt rendelni, ugyanis nagyon fontos, hogy a tökéletes, a kezünkhöz illeszkedő méretű kesztyűt vásároljuk meg. A pontos kéz méretek meghatározásához szerencsére nincs szükség szakemberre, saját magunk is meg tudjuk oldani. Lássuk, hogyan.

Két méretre lesz szükségünk, a kéz körméretére és a hosszára.

A körméret viszonylag egyszerű, a kézfej legvastagabb helyén kell megmérni, hogy mekkora a kéz körmérete. Arra kell csak figyelni, hogy a nagyujjat ne vegyük bele a körméretbe. Érdemes mindkét kézen megmérni a körméretet, de nagy valószínűség szerint a domináns kéz méretei fognak számítani. Jobbkezeseknél a jobb kéz, balkezeseknél a bal kéz méretei.

A másik, amit meg kell mérni, a kéz hossza. Itt már kicsit jobban oda kell figyelni, ugyanis ritkán, de van, akinek a mutatóujja hosszabb, mint a középső ujj.

Ha megvan mindkét méret, akkor össze tudjuk hasonlítani a saját méreteket a kesztyű webshopok mérettáblázatával. Szerencsére ma már szinte minden webshop figyel arra, hogy egyszerű, könnyedén használható mérettáblázattal rendelkezzen, ami jelentősen megkönnyíti a vásárlást.