Mikor ajánlott az életvezetési tanácsadás?

Mikor ajánlott az életvezetési tanácsadás?Az életvezetési tanácsadás egyre több ember által keresett szolgáltatás, köszönhetően az elérhető eredményeknek. A life coaching, az életvezetési tanácsadás egy cél, eredmény orientált, problémamegoldó módszer.

Az életvezetési tanácsadás első lépése, hogy megfogalmazzák az ügyfél életével kapcsolatos céljait, szükségleteit, gondolatait. Az előre meghatározott célok után következhet az életvezetés fő része, a kitűzött cél elérése. A coach felkutatja az ügyfél életében az akadályokat, és segít ezeket megoldani. Ezek olyan problémák, melyek akadályt gördítenek a célok, sikerek, álmok, az önmegvalósítás útjába. Fontos megemlíteni, hogy az életvezetési tanácsadó nem a megoldást mondja ez az ügyfelek számára, hanem kérdéseivel segíti az ügyfeleket, hogy saját maguk találják meg a választ kérdéseikre, a problémáik megoldását.

Az életvezetési tanácsadás segíteni tud életvezetési problémák, élethelyzeti változások, újrakezdések esetén. Olyan problémák tartoznak még a life coaching területei közé, mint a krízishelyzetek kezelése, stressz helyzetek megoldása, munkavállalási és pályaválasztási tanácsadás, nehéz döntések meghozatala, családi és párkapcsolati konfliktusok kezelése, valamint egyéb, konfliktust okozó helyzet megoldása.